Qui som?

Qui som, d’on sorgim i perquè?
Al mes de novembre, un grup de gent d’entitats (professionals, voluntari@s, usuari@s, membres de juntes directives d’entitats), vam donar suport a una acció que van fer al carrer les companyes del Pla Comunitari Apropem-nos (del Poble-nou), com a protesta per l’impagament de les subvencions per part de la Generalitat, i per debatre i parlar sobre la precarietat del nostre sector, el desmantellament dels serveis, dels programes
d’acció comunitària, etc.
D’aquí van sorgir diverses iniciatives:
– Les entitats gestores dels plans comunitaris de Barcelona s’han autoorganitzat i han redactat un manifest-nota de premsa, posant al descobert l’incompliment del conveni per part de la Generalitat amb l’objectiu de fer pressió a les administracions (disponible a l’apartat Documents). Finalment han aconseguit que els hi paguin el deute.
– Una altra iniciativa que va sorgir va ser un grup de gent que ens vam seguir trobant per parlar sobre les situacions que estem patint els professionals del sector social (atenció primària, CRAE, centres de dia, serveis del tercer sector, PDC, Òmnia, etc.) i sobre propostes d’acció al respecte.
 

Defensem l’Acció Social i Comunitària (DASC) és un espai de debat, de reflexió i de defensa del sector social: dels seus treballadors i treballadores, dels estudiants, del voluntariat i dels seus usuaris i beneficiaris. El nostre objectiu és reïvindicar i lluitar per tota la feina feta i tota la que cal fer per evitar l’exclusió social, la injustícia, l’acumulació de poder i la pobresa. Ja no acceptem més ajustos, els drets bàsics NO ES RETALLEN, ES DEFENSEN!

Actualment ens coordinem amb:
– ASSACS Girona, Marea Taronja Lleida, Marea Taronja Garraf – Alt Penedès
– Prosocial Mallorca
– l’Associació de Treballadors de l’Acció Social (Barcelona)
– l’ Assemblea de Treballadors de Serveis Socials de CGT (Barcelona)
– la Coordinadora Laboral i Suport Mutu del 15M (Barcelona)
– Intervención Social en Lucha (Madrid)
– i participem en la Coordinadora Estatal de la Marea Naranja
Si ets membre d’un col·lectiu professional del sector social, membre d’alguna plataforma o entitat del sector social, o tu mateix, com a professional, usuari, voluntari o ciutadà estàs interessat en sumar-te a la lluita vine a les assemblees o escriu-nos a:  defensemacciocomunitaria@gmail.com o al facebook!
Anuncis

2 thoughts on “Qui som?

  1. Hola.
    M’adreço a vosaltres per poder compartir i valorar el que segurament és un nou cas d’abús a les persones ateses pels SERVEIS SOCIALS de l’ Ajuntament de BCN imitjançant l’enquesta que 100 treballadors contractats per BCN ACTIVA en un dels seus plans d’ocupació.
    En tot cas estic cercant persones que vulguin aprofundir en aquest pla d’ocupació, per fer seguiment de la investigació, les conclussions , el pressupost, etc
    Jordi
    Moltes gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s