Visió i objectius

El Sector Social, pilar del nostre estat de benestar, i que històricament ha treballat per evitar el trencament social que provoca la dinàmica excloent i anul·ladora del sistema capitalista, està en greu perill. La DASC vol posar un punt i final a la constant precarització d’aquest sector, i lluitar per aturar les retallades d’aquests darrers anys que ha patit l’Acció Social i Comunitària, tant en el sector públic com en el tercer sector. Entenem per Tercer Sector tots aquells projectes i serveis d’intervenció social i comunitària gestionats per entitats privades (programes  d’atenció a dones, famílies, infància i joves, recursos destinats a persones amb discapacitat, projectes d’inserció i orientació laboral, serveis de medicació comunitària, programes d’acollida a persones nouvingudes, … ).

La precarització històrica del sector social, la reforma laboral actual, i les constants retallades, repercuteixen directament tant en les condicions de les treballadores com en les persones que reben aquests serveis. La DASC està formada actualment per treballadores del sector social i comunitari, però també vol sumar a usuàries, estudiants, voluntàries i entitats. Només unint-nos totes aconseguirem generar el canvi que busquem.

La reducció i impagaments de subvencions i salaris, EROS, acomiadaments al sector públic i a les entitats socials del tercer sector o congelació de la contractació de personal, els tancaments de centres de justícia  i de programes socials a les presons, l’ augment de les ràtios i la reducció de projectes, programes i prestacions fa que cada cop hi hagi més persones en situació de pobresa, quan més necessaris son aquests serveis, és quan més es retallen.

Els professionals veiem desaparèixer els nostres llocs de treball i els programes són gestionats per grans empreses privades que busquen el seu benefici,  o bé s’aboquen els serveis al voluntarisme i a una falsa solidaritat de les grans corporacions, no l’autonomia de les persones i la qualitat dels serveis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s