Assemblea aquest dissabte dia 9: Seguim treballant en defensa del sector social!

La DASC s’ha convertit en un espai de reflexió, de suport i de coordinació d’accions davant l’actual situació de precarització del sector social. Al llarg de les nombroses assemblees que s’han dut a terme, en quasi dos anys, hem generat molts temes de debat, notícies, accions, articles i d’altra producció escrita.

L’assemblea anterior es va dedicar a posar-hi una mica d’ordre i es van començar a establir uns objectius de futur clars.  Es van tractar temes com: el funcionament de les assemblees, l’acollida de nous participants, la necessitat de fer participes a les usuàries dels serveis, la correcta planificació d’accions, etc. Algunes de les conclusions i propostes sorgides són les següents:

  • Què som? Un col·lectiu o un espai obert de reflexió o de construcció? Som un col·lectiu amb espais oberts de generació de diàleg, però també d’acció. 
  • Els objectius han d’estar fixats o s’han d’anar transformant? Es comenta que si el format és assembleari, és natural que els objectius es transformin, però que és necessari tenir una certa planificació a mig termini per poder anar avançant en un sentit i no re-començar cada mes en cada trobada.
  • Es demanen que hi hagi uns objectius realistes de cara a desenvolupar les accions i els discursos.
  • Vam intentar ubicar els diferents objectius i propostes que hi havia fins ara a la DASC segons si compleixen amb objectius transversals de visualització, discurs o per a fer xarxa. 
  • Sobre la defensa dels drets de les treballadores del sector social:

–   té una part de denúncia i visualització de la problemàtica laboral del sector social com la marea blanca o groga.

–   som xarxa de suport mutu de les treballadores, ajudem a persones a no sentir-se soles, aconsellant que poden fer i potser llençant comunicats de suport (i de visibilització de la globalitat de la problemàtica).

–   a nivell d’assessoria laboral hi ha aspectes que no podem abordar, i han de ser advocats i sindicats. Solució: Elaborar discurs (sobre precarietat, voluntariat, etc.) en un sentit més general i de sector. 

  • Davant de conflictes laborals en entitats, i persones que venen a demanar suport a la DASC, entrem en un debat sobre com fer-ho:

–   hem d’informar i potser conscienciar a les persones del sector sobre les seves condicions laborals, de conveni, etc. I les opcions que tenen a nivell sindical.

–   en l’empresa concreta, el que podem fer és recomanar als professionals que s’organitzin en l’empresa (en un sentit més o menys formal o sindical).

  • Es manifesta la incomoditat i la voluntat de no entrar a discutir sobre militàncies. Aquest no és un espai en el identificar-nos com a militants d’altres espais, partits o sindicats. Aquí venim com a treballadores del sector social.
  • Es proposa difondre de manera més intensa el material que la DASC ha realitzat al llarg de quasi dos anys. Sobretot en els temes de condicions laborals, convenis, etc. 
  • Sobre els actors implicats a la DASC:

–   Hem perdut a la resta d’actors del sector, ens hem transformat en un espai de treballadores. Potser no hem d’entrar tant en la temàtica del sector laboral (defensa i lluites particulars), sinó a nivell de sector, d’elaborar discurs sobre la precarietat laboral.

–   Usuaris i entitats. Es proposa pensar com treballar per poder tornar a incorporar el discurs i la participació de les entitats i les usuàries.

  • Sobre el tema de crear una estructura o no i el grau de rigidesa, es fan diferents reflexions i aportacions. Sembla que la base en assemblea funciona, el treball per comissions també, tot i que la tasca de les comissions necessiten més temps per treballar que no pas el que tenim en les assemblees. Es comenta que això és quelcom que va sorgint en funció de les necessitats.

A l’assemblea d’aquest dissabte continuarem definint i treballant tots aquestes temes; tasca molt necessària per continuar endavant. Vine i digna’ns la teva!

Però el món no s’atura, i desafortunadament la precarització i les retallades al nostre sector tampoc. Per això també debatrem sobre les properes accions de visibilització i reivindicació que la DASC posarà en marxa en els propers mesos.

Ens trobarem a les 11h al Centre Social de Sants que es troba al carrer Olzinelles 30. Pots venir en tren fins a Sants Estació o agafar el metro: les línies 1 (vermella) i 5 (blava) fins a Plaça de Sants, o la L3 (verda) fins a Sants Estació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s