Fent llaços amb Prosocial (Balears)

Aquest dissabte ens va visitar en Miquel Cruz, membre de Prosocial, i vam poder compartir amb ell tot d’impresions i reflexions sobre la situació del sector social a Catalunya i Balears.

Qui salva la meva vida?

Prosocial  és una associació de professionals de l’àmbit social plural i oberta a tothom que estigui disposat a lluitar per la defensa de l’acció social. Sorgeix al setembre de 2011, davant de la certesa de la retallada i desmantellament del sector social, i ja des de la primera convocatòria d’assemblea, el col·lectiu acull a un gran nombre de persones interessades: 80 persones a la primera assemblea oberta i 250 a la segona.

En Miquel ens explica que sempre han tingut la certesa que la lluita serà llarga, pel que treballen a partir d’una organització interna més estable, complementant l’assemblea, i tenint clar que és necessari establir aliances. Es van constituir com a associació, i un cop constituïts es van presentar a totes les administracions i partits polítics, a les entitats socials, als col·legis, etc.

Aquí podeu veure vídeos sobre l’acte de presentació de Prosocial el passat 16 de juny.

A banda de treballar línies d’acció i difusió, treballen en una constant recollida i divulgació d’informació per tal de visibilitzar l’impacte que tenen les retallades tant a nivell laboral com a nivell social (població afectada).

En els darrers mesos han fet diverses accions de denúncia, així com suport a professionals que es troben en situacions de precarietat o que han estat acomiadats/des. Tot i que després d’un any “d’acció i reacció”, es plantegen una aturada al setembre per reflexionar i plantejar el futur del col·lectiu.

Al final de la trobada, vam acordar uns primers punts de coordinació:

  • Intercanvi de comunicació sobre accions, convocatòries i altres aspectes.
  • Intercanvis presencials en les jornades de reflexió que organitzem ambdós col·lectius.
  • Coordinar-nos amb les marees taronges de la resta de comunitats autònomes.
  • Adoptar el color taronja com a color corporatiu del sector social però amb les identificacions de la DASC i Prosocial.
  • Encoratjar-nos i recolzar-nos mútuament.

Imatge de l’acció realitzada per Prosocial el passat mes de maig, en denúncia per la retallada en el pressupost de la renda mínima d’inserció, davant del palau de Marivent. Per seguir llegint pitja aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s